8 Aralık 2006 Cuma

Değerli Okuyucu,

(Kasim 1999)


Astroloji hakkındaki görüşümü ve bilgimi değerlendirebilmeniz için “önceki sayılar” bölümünden Temmuz-Ağustos sayısına girip yazımı okumanızı sağlık veririm. Böylelikle, astroloji hakkında aklınıza gelebilecek bazı soruların cevaplarını da orada bulmuş olacaksınız. "Astroloji" bölümünün oluşturulmasındaki amaç ise; ilgilenenlere astroloji hakkında gerçek ve doğru bilgiyi vermek veya doğru bilgiye ulaşmalarına yardım etmektir. Artık dünyada tartışmasız kabul edilmiş olan bir gerçeği tartışarak bu küçük köşeyi doldurmak için zaman harcamaktansa, ilgilenenleri bilgilendirme düşüncesini tercih ettim. Olabilecek sorularınızı sizce nekadar basit olursa olsun sormaktan çekinmeyin lütfen. Bu köşede, Astroloji öğrenmek istiyorsanız size yolunu göstermeye gayret edeceğim. Ama ilgilenmiyorsanız veya bu konuda farklı fikirleriniz varsa (ki saygı duyuyorum) lütfen beni bunlardan haberdar etmek için endişelenmeyin!.
Bu bölümü bezemek için göndereceğiniz fikirleri zevkle okuyacağımı ayrıca belirtmek isterim. Kısa ve yararlı yazılarınıza da yine bu köşede yer vermek amacındayım.
Bu bölüm şimdilik iki alt bölüm olarak düşünüldü;
1. bölümde; az bilenlerin veya öğrenmek isteyenlerin soruları ve bu sorulara cevaplar yer alacak.
2. bölümde; bilenler için bazı bilgiler, trikler veya sizin faydalı (kısa) yazılarınız yer alacak. Sonunda da bir bilmece bölümü olacak. Doğru cevap verenler doğruyu biliyor olmanın mutluluğunu paylaşacaklar bizimle. :=))
İlerisi için bir hayalim ise bir "Web Astroloji Klubü" oluşturmaktır. Bu da belki gerçek bir Astroloji Klübünün temelini atar. Kimbilir? belki olur..

Evet, bu sayıdaki 1. bölümle ilgili yazıları henüz kimse e-posta gönderemediği için Temmuz-Ağustos sayısına bir göz atmanızı tavsiye ederek geçeceğim. Orada bazı soru ve cevaplar bulacaksınız. Faydalı olacak kanısındayım.
2. bölüme gelince; Bu bölümde "returnler" üstünde biraz durmak istiyorum. Bilenler bilirler, bir return harita (kısaca) doğum haritasındaki herhangi bir konumun Zodyakta bir tur attıktan sonra aynı konuma geldiği anda ve kişinin o anda bulunduğu yere göre çıkartılan haritadır.
ÖR: Güneş; takribi 365.24219.. günde başladığı noktaya döner. Yani her yıl kişinin yaşgünü (+/- 1 gün olabilir) o kişinin aynı zamanda yeni bir güneş returnü başlama günüdür. Buna astroloji terminolojisinde "solar return" denir. Doğum haritasındaki hareketli herşey için bir return harita çıkartılabilir. Ay (lunar return), Merkür, Jüpiter, Satürn...returnleri gibi.
Peki bu haritalar nasıl yorumlanır hangi teknikler kullanılabilir?
Bu soruların cevabını sizden almak istiyorum. Merak edenler cevapları diğer sayıda bulacaklar..
Şimdilik hoşça kalın ve mutlu olmaya çalışın.

Saygılarımla,

C.C.ARDA

NOT: Henüz bilgisayarınız için iyi bir astroloji programınız yoksa aşağıdaki siteden "Astrolog 5.41" 'i çekmenizi öneririm.
http://www.magitech.com/astrolog/astrolog.htm

(http://www.dergi.org/111999/1501.htm (Bu yazi daha once bu adreste idi)

Hiç yorum yok: