9 Aralık 2006 Cumartesi

DEĞERLİ ASTROLOJİ MERAKLILARI,

((Mart 2000)

Hepinize selam ve sevgilerle bu ay ki yazıma başlamak istiyorum.
Bazı konular vardır insan yazacak birşey bulamaz, bazı konular vardır insan hangisini yazacağını şaşırır. Astroloji de bana göre bu son guruba giriyor.
Sizlere astrolojiden yararlanılan çeşitli alanların yanısıra, kullandığı tekniklerden bazılarını da bu köşeden aktarmaya çalışıyorum. Bu konular doğaldır ki astrolojiyi bilenlerin ilgilerini daha fazla çekmektedir. Ancak astrolojiyle henüz ilgilenmemiş potansiyel kişilerin olduğunu ve bu kişilere de ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek isterim. Ama ne yazık ki onlar için yapabileceğim fazla bir şey yok, elimden birşey gelmiyor. Bununla birlikte astroloji zorla farkettirilecek bir konu değildir. İki-üç kitap okuyarak fikir sahibi olunmasının mümkün olmayacağını şimdiden belirtmeliyim. Hadi bir bakayım neymiş şu astroloji diyerek piyasadan tesadüfen aldığınız ilk kitap, büyük bir olasılıkla sizin bir daha astroloji ile ilgilenmemeniz için gerekli tüm bilgiyi size sunacaktır!. Bu durumda bir bilene danışmanızda bilgi açısından olduğu kadar bütçeniz açısından da fayda vardır. Şüphesiz kişilerin ilgileri arasındaki farklılıklar seçeceği astroloji konuları arasında da farklılık yaratacaktır. Bu da başlangıçta okumaları gereken kitapların herkese göre değişmesi demektir. Kimisinin ilgisine göre şu kitaptan başlaması doğruyken kimisi için diğer kitap daha uygun olacaktır. Sonuç olarak ta astroloji içinde kendi ilgisine göre seçeceği konuları baştan belirlemek, kişiye daha çok istek ve zaman kazandıracaktır. Önceki sayılardaki yazılarımı da okumanızın faydalı olacağı kanısındayım.

Bilenlere Masallar:

Bu bölüme ne yazacağımı düşünürken aklıma “midpointler” geldi. Midpointin sözlük karşılığı “orta nokta”dır. Haritada iki astrolojik noktanın arasında biri uzun diğeri kısa iki ark vardır. Kısa arkın uzunluğunun yarısına denk gelen noktaya orta nokta denir.

Örnek: Satürn 10: 51' 04" Yay’ da, Plüton 27: 35' 40" Terazi‘ de bulunsunlar.
  1. Bu iki gezegenin orta noktasını bulmak için önce aralarındaki ark’ın kaç derece olduğunu buluruz (43: 15' 24" ).
  2. Sonra bu uzunluğun yarısının değerini belirleriz (21: 37' 42" ).
  3. Bu uzunluğu ya Plüton‘ nun değerine ekleriz ya da Satürn ‘ün değerinden çıkarırız ve 19:13' ' 22" Akrep elde edilir.

Bulunan bu nokta; Satürn ile Pluton arasındaki ilişkinin bir bileşkesini, bir özümlemesini ifade eder. Özetle; Satürn organizasyon kabiliyetini, sıkı çalışmayı, disiplini, sorumluluğu ifade ederken Pluton, hükmetmeyi, ölümü ve transformasyonu ifade eder ki bu kombinasyonun doğum haritasındaki konumu, aldığı açılar, (1 tolerans ile) kişinin bu iki konunun sentezi olan konulardaki durumunu anlamaya yardımcı olur. Örneğin bir komutanın haritasındaki Sat/Plu midpointinin, bir sanatçının haritasındaki konumundan daha etkin olacağını düşünmek yanlış değildir.

Birden fazla ve her türlü astrolojik konum arasında böyle bir değer hesaplanabilir. Ancak doğum haritalarında ikişerli olarak hesaplamak daha mantıklıdır. Şu anda da öyle kullanılmaktadır. Ama diğer şekilde kullanılmaz diye bir şart ta yoktur.

Synastry tekniklerinden “Composite” tekniği, midpoint sistemi üzerine çalışır. Birden fazla kişinin ya da konumun arasındaki ilişkinin ortak bir harita çıkartarak analiz edilmesinde kullanılır.

Tarafların Güneş’lerinin, Ay’larının ve diğer konumlarının orta noktaları tek bir haritaya indirgenip yeni bir harita gibi incelenir ve diğer analizler ve teknikler aynen bu haritaya uygulanabilir. Ancak ortaya çıkan harita doğal değildir. Yani öyle bir konum evrende hiç oluşmayabilir!

Midpoint tekniği “Hamburg School” olarak bilinen “kapalı” bir gurubun araştırmaları sayesinde oldukça güncellişmiş ve gelişmiştir. Bu tekniği kullananlar “Harmonic” tekniklerini de kullanmaktadırlar. Özellikle 16. Harmonik yada 22,5 deal. Harmonic tekniklerini kısaca anlatmanın zor olacağı inancındayım ama ilgilenenleri özel olarak yardımcı olmaya hazırım.

Harmonic tekniği işin içine girince Uranian’ları da göz ardı edemiyeceğimize göre bu işin sonu sizin bir yığın kitap almanıza neden olabilir. İlgilenenler nerden alacaklarını bilirler ama ben size bir web sitesi önereyim, o siteden tatmin olacağınızı sanıyorum; (aşağıda: 5 nolu web sitesi)

Astrolojiyi biliyorum diyene gülebilirsiniz hem de kahkaha ile. Ben de kendime gülüyorum zaten merak etmeyin.

Mutlu olmaya çalışın,

Saygılar

C C Arda

Not: Yukarıda belirttiğim hesaplamaları aşağıda web sitesini verdiğim Astrolog 5.41 programı mükemmel olarak yapabilmektedir.

Yararlı Web Siteleri:

  1. Henüz bilgisayarınız için iyi bir astroloji programınız yoksa aşağıdaki siteden Astrolog 5.41 ‘i ücret ödemeden çekmenizi öneririm. http://www.magitech.com/astrolog/astrolog.htm
  2. Vedik Astroloji programına ihtiyaç duyanlar ise aşağıdaki programı ücretsiz kullunubilirler. Junior Jyotish 1.09 http://www.vedicastrologer.org/jh/
  3. Dasalar için aşağıdaki siteyi kullanabilirsiniz. http://netropolis.org/peej/horo.cgi
  4. Türkçe olarak astroloji konusunda sohpet etmek isteyenler bu sitedeki sohbet bölümünden faydalanabilirler.Heryerde olduğu gibi her türlü insana burada da rastlarsanız uyarmadı demeyin!(burada da her tip insan dolaşmakta) http://www.astrozoom.com/sohbet.html
  5. Astroloji tekniklerinde “midpointlerle” ilgili ilginç iki çalışma. Birkaç ders de ücretsiz olarak veriyorlar.. http://members.tripod.com/~junojuno2 http://www.magiastrology.com
  6. Finansal astroloji meraklıları için güzel bir site. http://www.alphee.com



Hiç yorum yok: