9 Aralık 2006 Cumartesi

Değerli Astroloji Meraklıları,
(Ocak 2000)

Hepinize merhaba diyip bu ayki yazımıza başlayalım. Geçen ayki yazıda belirttiğimiz üzere bu köşenin 1. bölümünde sizden gelecek sorulara cevap verecektik. Ancak geçen süre zarfında gelen postalardan henüz astroloji ile ilgili bir soru çıkmadı. Daha çok yükselen burcunu merak edenler, iyi dilekler ve bir tane de tarot falına bakmamı isteyen posta aldım. Tabii üzüldüm. Ama bunun için bu yazıyı yazmaya çalıştığımı bir kez daha hatırlatmak isterim. Postayı gönderen kişi haklı olarak astrolojiyi, tarot ve diğer fallarla aynı kategoriye koymuş ve bizim o işlerle de doğal olarak ilgilenmekte olduğumuzu düşünmüş. İşin bu kadar basit olmadığını nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama şimdilik elimden gelen de budur.

Arkadaşlar, astroloji, evrenin şifre sistemidir. Astrologlar ise bir "an" ın haritasına bakarak onunla ilgili evrenin verdiği "karar"a ulaşmaya çalışırlar. Bu “an” doğum anımız, şirketimizi kurduğumuz an, bir ülkenin kurulduğu an, ya da bir evlilik anı vb. olabilir. Bu andaki evrenin şemasına bakıp bunu binlerce yıldır birikegelmiş bilgiler ve metodlar ile çözmeye çalışmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Bunu ancak bu konuda bilgili ve deneyimli bir kişi yapabilir. Bunu yaparken de belli başlı “etik kurallara” sadık kalmak zorundadır. Şimdi çevrenizi şöyle bir düşünün ve astroloji ile ilgilenen bir kişiyi gözünüzün önüne getirin. Bu kişi sizin ofisinizde de olabilir, ya da bir arkadaşınızdır. Bu çiçeği burnunda "ilgili" sağa sola burçlarını sorup abuk subuk, bazende vallaha doğru söyledi diyebileceğiniz tutarsız yorumlar yapmaktadır. Bu kişi herkezin gözünde astrologdur! ve yaptığı iş de astroloji!. Oysa bu zatın elinin altından ayırmadığı bir kitap vardır. Sadece bir kitap vardır. Bir kitap. İşin doğrusu; bir kitapla bu kişi astrolojiyi çevresine negatif enjekte etmektedir. İnternete girenler lütfen araştırsınlar astrolojinin yalnızca bir tekniği hakkında kaç kitap yayınlanmıştır.

Medyatik astrologlar da insanları yeterince aydınlatmaktadırlar! "burcunu söyle geleceğini öğren!" falan filan. Yani; geleceğini öğrenmen için burcunu söylemen yetiyormuş.. Bu kişiler geçimlerini bir hayal aleminde yaşayan insanlara hayaller satarak temin ederler. Ve de eğitimli-eğitimsiz herkez bu yapılan işin astroloji olduğunu çok iyi bilir!!
Tavsiyem Temmuz Ağustos sayımıza bir bakmanızdır.

Bu bölümde siz yeni başlayanlara veya bu adam bişiler diyor ama nedir diye içinde bir soru işareti uyananlara bir kitap tavsiye etmek istiyorum; " İçinizdeki Gökyüzü " yazarı; "Steven Forrest". İlhan yayınlarından çıkmış. Belki sizi astrolojiye ısındırabilir veya buzları çözebilir.
2. Bölüm de ise bilenlere masallar yer alacağını daha önceden belirtmiştim.
Bundan önce geçen sayıdaki Returnler konusundaki soruların cevaplarını arzedeyim: Bu haritalar doğum haritasına benzer yorumlanır ama tabii Güneş ve Ay'ın yerleri gibi Asc ve Mc 'nin natal haritada geldiği noktalar çok önemlidir. Ör: Lady Diana'nın öldüğü yılki solar returnünün Asc' si natal 4. Evdeydi.. Natal harita ile return haritanın Synastry yapar gibi incelenmesi, ayrıca return haritadaki bir gezegenin bulunduğu evden diğer eve geçiş zamanı da rectifikasyon teknikleri açısından değerlidir. Bu kadarı yeterlidir sanıyorum.

Genellikle, bir insanın hayatında birçok aspectin birlikte çalışması ile major bir değişiklik olur. Buna ilginç bir örnek genç bir kızın başına gelen aşağıdaki durumdur;
1- Mars, Pluto ve Uranüs Akrep' tedir. (Mars ve Pluto ortak yöneticileri olarak, Uranüs ise Akrep'te exalt olduğu için tıp ve cerrahi kariyeri simgeleyen Akrepte hepsi güçlü konumdadır).
2- Solar arc progressed Mars, (10. ev yöneticisi) conjunct Natal 4. Ev ve opposition Natal Güneş ve MC,
3- Solar arc progressed Pluto 45 derece Natal Asc'ye yapar .
4- Solar arc progressed Uranüs (8. ev yöneticisi) conjunct Natal Asc ve sextile Natal Mars (10. ev yöneticisi) ,
5- Solar arc progressed Merküri(12. ev yöneticisi-(hastaneler)) Trine Natal Mars (10. ev yöneticisi),
6- Solar arc progressed Kuzey Düğüm Akrep'e girer,
7- Secondary progressed Mars Stationary Direct durumuna geçer,
8- Secondary progressed Merküri Stationary Retrograte durumuna geçer ve Natal Mars'a (10. ev yöneticisi), Trine yapar.
Ve bu 24 yaşındaki genç hanımın başına acaba ne gelir?. Bilenler bilir..

Cevabı bir sonraki sayıda verilecektir.

Şimdilik hoşcakalın ve mutlu olmaya çalışın.

Saygılarımla.

C. C. ARDA


http://www.dergi.org/012000/1601.htm

Hiç yorum yok: